thuis

Is jouw thuis de stad Kampen, IJsselmuiden, Grafhorst, Zalk, ‘s-Heerensbroek, Wilsum of Kamperveen? Dan kun je meedoen met ‘Hanzebankje voor de buren’
De stichting wil met het ‘hanzebankjes project’ mensen aanmoedigen om de buitenruimte (straat, stoep of plein) te gaan gebruiken als gedeelde huiskamer. Om elkaar en om bezoekers van buiten de stad te ontmoeten.  Gasten die de stad bezoeken, tijdens grote en kleine evenementen en festivals, gaan zich welkom voelen: de inwoners van Kampen maken concreet het gebaar dat ze ‘hun’ stad willen delen door zitruimte aan te bieden op ‘hun’ hanzebankjes.

Gedurende het jaar staan ze gewoon bij jou op de stoep of in de voortuin en als er evenementen zijn in de wijk of in de stad als geheel, dan kunnen ze worden opgehaald en neemt een evenement ze in gebruik. Bijvoorbeeld, een buurtbbq, een schoolfeest of een festival in de stad. In dergelijke gevallen haalt stichting ARTicipatie de bankjes op, doet onderhoud en brengt ze ook weer ‘thuis’. Een fijne leefbare plek maak je samen door plaats te bieden aan anderen. ‘Kom lekker zitten, dan kletsen we wat’, daartoe nodigt het hanzebankje uit. Zo deel jij je thuisgevoel met de gasten van de stad.