Stadshout

Maak kennis met Stadshout.   https://stadshoutkampen.nl/

Stadshout is een nieuw initiatief om te voorkomen dat bomen die moeten worden verwijderd of na een storm zijn omgewaaid zomaar houtsnippers worden.

Stadshout geeft deze bomen een nieuwe bestemming. De meeste bomen zijn door de gemeente Kampen gedoneerd zijn nu gezaagd en moeten nog drogen. Vanaf 2021 is dit hout beschikbaar voor makers en gebruikers in de stad Kampen en omgeving.

Het verhaal van de originele boom wordt in een certificaat vastgelegd en komt ook in de producten terug met filmpjes die via een NFC technologie of QR codes zichtbaar worden gemaakt.

Stadshout maakt ook zelf producten die weer in de stad zichtbaar worden.

Een eerste product is meeskast ‘Björn’ met een eigenwijs design. Deze nestkast is gemaakt van een Red Cedar boom en is begin dit jaar gerooid in de voortuin aan de iepenstraat. De nestkast is  een bouwpakket en in eerste instantie worden er 50 gemaakt.  Volgend jaar gaan er Pimpel- en Koolmezen in wonen die de eikenprocessierups gaan opeten zodat inwoners van Kampen er minder last van hebben.

Lokaal hout is ook te koop voor uw eigen ontwerpen, voor tafelbladen, kasten en planken of gewoon als decoratie aan de muur.

Er wordt gezaagd en daarna liggen de planken te drogen.

50 nestkasten voor de gemeente om de processierups te bestrijden.

De kastjes worden gemaakt door de werkplaats van Philadelpia en dit najaar geplaatst.

Een voorbeeld van een stevige bank van essenhout.

Stadshout is een initiatief van Egbert Jan Boerma en Peter Schräder.